DNY MĚSTA JINDŘICHŮV HRADEC 2023

DNY MĚSTA JINDŘICHŮV HRADEC  2023

Tento způsob léta bude jindřichohradecký

Jako každý rok se můžeme těšit na oslavu založení města Jindřichův Hradec, tentokrát oslavíme výročí 730 let bohatým doprovodným programem během prvního červnového víkendu 2. - 4. 6. 2023.

V pátek 2. června oslavy začínají koncertem na náměstí Míru, kde se můžeme těšit na Českobudějovickou kapelu Anima a TATA BOJS od 19:00.

V sobotu nás v různých částech města čeká bohatý doprovodný program, na náměstí Míru budou během celého dne probíhat koncerty a budou zde připravené stánky s občerstvením. Program začíná od 10:00 kdy nám zahraje dechová hudba Budvarka, od 13:00 nás čeká Dačická jazzová skupina Sebranka s Julií Noskovou a od 15:00 se můžeme těšit na zpěvačku Lenny. V 19:00 vystoupí ABBA revival.

V Muzeu fotografií je připraven doprovodný program, pro děti se koná od 11:00 a od 14:00 divadelní představení v podání Divadla Kubko, během celého dne budou pro děti připravená stanoviště se soutěžemi a různými aktivitami. Během celého dne, bude v muzeu fotografie v provozu fotokoutek s rekvizitami k tématu Rozmarného léta. Ve spolupráci s Domem gobelínů proběhne v Muzeu fotografie od 17:00 módní přehlídka, která uzavře soutěž „Textilní fantazie“ a soutěžní porota ocení tři nejzajímavější modely.

V Husových sadech se v sobotu od 10:00 do 18:00 bude konat Bleší trh ve prospěch Hospicové péče sv. Kleofáše. Předměty k prodeji je možné darovat přímo Hospicu, a to na adrese Husova 156 v termínu od 22. května do 2. června denně do 17:00. Je možné darovat především věci do domácnosti, keramiku, sklo, porcelán a knihy. Tentokrát je vyhrazen dostatečný prostor i pro občany, kteří se chtějí blešího trhu účastnit sami jako prodejci. Prodejci se musí na místě registrovat ve stánku Hospice, kde budou organizátoři přítomni od 8 hodin, poplatek za prodej ve výši 100 Kč je ve prospěch Hospicové péče.

V neděli 4. června od 13:00 se v aquacentru bude konat nový pokus o rekord, který jsme pro letošní rok nazvali Rozmarné léto u Vajgaru. Oslavy ve městě završí v neděli v 18:00 koncert Hudby hradní stráže na náměstí Míru.

Vstupné na všechna vystoupení a koncerty je volné.

Více na www.kultura.jh.cz

Galerie

Informace o akci a jejím konání