JINDŘICHOHRADECKÝ BIG BAND VÁNOČNÍ KONCERT

JINDŘICHOHRADECKÝ BIG BAND VÁNOČNÍ KONCERT

Na Vánoce vás letos naladí Jindřichohradecký Big Band a jeho host Petr Bende.

Městská kultura Jindřichův Hradec zve všechny příznivce Jindřichohradeckého Big Bandu do divadelního sálu Kulturního domu Střelnice, kde se v pátek 1. prosince 2023 od 19 hodin uskuteční tradiční vánoční koncert, na který si orchestr pravidelně zve známé sólisty. Pozvání orchestru letos přijal zpěvák, multiinstrumentalista a skladatel Petr Bende. S orchestrem vystoupí také jeho stálé sólistky a sólisté, dětský pěvecký sbor Arietta , ZUŠ Žirovnice pod vedením Ludmily Zadražilové a pěvecký sbor Nova Domus, ZŠ Štítného J. Hradec pod vedením Ivany Písařové.

Jindřichohradecký Big Band hraje v plném bigbandovém obsazení. Členové orchestru jsou amatérští i profesionální muzikanti převážně z Jindřichova Hradce a okolí. Orchestr se snaží o kvalitní moderní interpretaci swingové hudby. Bigband opakovaně spolupracuje s řadou známých zpěváků a zpěvaček, například Tomášem Savkou, Janem Smigmatorem, Dashou, Vladimírem Hronem, Jitkou Zelenkovou či Václavem Noidem Bártou. Vedoucím orchestru je ředitel žirovnické základní umělecké školy Zdeněk Zadražil.

Petr Bende je český zpěvák, skladatel, textař a multiinstrumentalista. Velkým impulzem pro Petrovu hudební kariéru byla stříbrná pozice v soutěži Česko hledá SuperStar v roce 2005. Hudební vydavatelství Sony BMG mu vydalo debutové album „pb“. Ve stejném roce se Petr stal Skokanem roku v anketě Český slavík – skokem ze 109. na 9. místo – a byl nominován na prestižní ocenění Anděl v kategorii objev roku. Úspěchy slavil s písní „Anděl perutí mách’“, kterou otextoval Michal Horáček a rovněž s „lidovou“ písní „Nad horú svítá“ v osobitém aranžmá. V roce 2007 převzal Petr Výroční cenu OSA v kategorii Nejúspěšnější mladý autor do 30 let v oblasti populární hudby. V anketě Český slavík obsadil 5. místo. V roce 2008 získal Petr Bende titulní roli Hamleta ve stejnojmenném muzikálu Janka Ledeckého. Umělec, který má na kontě osm hudebních nosičů, pravidelně vystupuje na koncertech se svojí kapelou.

Vstupenky v pokladně KD Střelnice a na kultura.jh.cz.

KD Střelnice

Galerie

Informace o akci a jejím konání