Vánoční koncert Jindřichohradeckého Big Bandu a Jitky Zelenkové

Jindřichohradecký Big Band připravil i letos pro všechny milovníky dobré swingové muziky oblíbený vánoční koncert. Ten se uskuteční v pátek 7. prosince 2018 od 19 hodin v sále Kulturního domu Střelnice. Stalo se již tradicí, že si orchestr zve na své prestižní akce významné hosty. Letos přijala pozvání kapely stálice české populární hudby zpěvačka Jitka Zelenková. V programu zazní v jejím podání swingové a populární skladby světových i domácích autorů, dále orchestr doprovodí zpěvačku Kristýnu Vackovou a zpěváka Tomáše Bartůška. Slavnostní atmosféru koncertu doplní dětské pěvecké sbory Arietta ze Základní umělecké školy Žirovnice, pěvecký sbor Pěnice z 3. Základní školy v J. Hradci a pěvecký sbor Nova Domus z 1. Základní školy v J. Hradci.

Uměleckým vedoucím Jindřichohradeckého Big Bandu je ředitel žirovnické „zušky“ Zdeněk Zadražil, kapelníkem Miloš Hummel. Členové orchestru jsou amatérští i profesionální muzikanti převážně z Jindřichova Hradce, ale i z dalších koutů Jihočeského kraje a Vysočiny. Orchestr měl tu čest doprovázet mnoho známých zpěváků a zpěvaček, například Tomáše Savku, Jana Smigmatora nebo Dashu.

Jitka Zelenková je hudebními publicisty nazývána „první dámou baladických písní“ a bývá častým hostem našich nejlepších big bandů. Vystupovala jako host s orchestry Karla Vlacha, Gustava Broma, Václava Hybše a také s Tanečním orchestrem Československého rozhlasu. Zpěvačka účinkovala po boku Karla Gotta ve skupině Ladislava Štaidla, kde vystupovala téměř čtrnáct let nejen jako vokalistka, ale i jako sólistka. V současné době Jitka Zelenková vystupuje se sólovým recitálem, kde ji doprovází František Raba na kontrabas a Lev Rybalkin na klavír, dále vystupuje jako host mnoha orchestrů, např. Orchestru Gustava Broma, Big Bandu Felixe Slováčka, skupiny Golem, Boom-band! a dalších. V posledních letech je zvána jako speciální host do programu Heleny Vondráčkové a Karla Gotta. Aktivně a pravidelně se účastní řady charitativních koncertů.

Předprodej vstupenek začíná dne 11. 10. 2018 v pokladně KD Střelnice a na www.kultura.jh.cz od 15.00 hodin.

Galerie

Informace o akci a jejím konání