ADVENTNÍ KONCERT JHSO

ADVENTNÍ KONCERT JHSO

Adventní koncert JHSO se uskuteční již tradičně druhou adventní neděli, tedy 10. 12. 2023 od 18 hodin v kapli sv. Maří Magdaleny. Tento koncert je zároveň závěrečným koncertem v rámci 14. ročníku Mezinárodního hudebního festivalu Eduarda Nápravníka, jehož generálním ředitelem je Vjačeslav Grochovskij, klavírista a pedagog.

Tentokrát na koncertě vystoupí pouze komorní část orchestru pod taktovkou Tomáše Petrů. Během večera se představí tři sólisté. Prvním z nich bude klarinetista prof. Jiří Hlaváč, jenž se na naší hudební scéně pohybuje již více než čtyři desítky let. Je známý nejen jako skvělý interpret, ale i skladatel, pedagog, publicista, popularizátor klasické hudby a organizátor. Jeho repertoár zahrnuje díla všech slohových období, včetně současné klasické hudby, ve svých projektech se pohybuje i na pomezí vážné hudby a jazzu. Známá je jeho práce porotce v mezinárodních soutěžích, jako jsou Pražské jaro a Concertino Praga.

Druhým hostem večera bude bulharský klavírista Georgi Mundrov, který po studiích na Sofijské hudební akademii dále pokračoval v postgraduálním studiu v Německu, kde dnes také působí jako hudební pedagog. Nadále se věnuje i své koncertní činnosti, díky níž se představil na mnoha pódiích po celém světě, spolupracuje s různými dirigenty a orchestry.

Trojici sólistů uzavírá barytonista Martin Bělohlávek, který se zpěvu věnuje již od dětství. Vystudoval Pražskou konzervatoř a nyní pokračuje ve studiích na AMU v Praze. Již v současné době se může pochlubit řadou nastudovaných operních rolí, hostuje např. v divadlech v Liberci, či Českých Budějovicích. Jako sólista spolupracuje s různými hudebními tělesy.

Program koncertu bude tentokrát velmi pestrý, a proto srdečně zveme všechny posluchače k návštěvě.

Vstupenky v pokladně KD Střelnice a nebo on-line na kultura.jh.cz

Kaple sv. M. Magdaleny

Galerie

Informace o akci a jejím konání