JULIE SVĚCENÁ (HOUSLE) A LADISLAV HORÁK (AKORDEON) - koncert

Kulturní dům Střelnice pořádá koncert dne 15. června od 19.00 hodin.

Julie Svěcená je jedna z nejnadějnějších mladých houslistek a vítězka mezinárodní rozhlasové soutěže Concertino Praga roku 2010 v oboru sólové housle. Je čerstvou absolventkou Royal Academy of Music v Londýně. Sólově vystupovala se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu, Filharmonií Bohuslava Martinů ve Zlíně, Severočeskou filharmonií Teplice, Moravskou filharmonií Olomouc, Plzeňskou filharmonií, Státním komorním orchestrem Žilina, Státní filharmonií Košice, Royal Academy Symphony Orchestra v Londýně, s Komorním orchestrem z Laussane, a dalšími.

Sólovými recitály se představila na festivalech Pražské jaro, Janáček a Luhačovice, Za poklady Broumovska, Rozhlasový podzim, Moravský podzim či Janáčkův Máj.

Akordeonista Ladislav Horák je absolventem Pražské konzervatoře a Západočeské university v Plzni, vítězem národní soutěže v Hořovicích (1990) a laureátem mezinárodních soutěží v Andoře, Itálii a Španělsku (1987-1990).

Program koncertu: A. Schnittke: Pastorale, J. S. Bach: Sarabanda & Giga z partity č. 2 d-moll pro housle sólo, J. Benda: Grave, A. Piazzolla: Čtvero ročních dob ( Primavera Porteña, Verano Porteño, Otoño Porteño, Invierno Porteño), R. Galliano: Tango pour Claude, J. S. Bach: Chaconne d-moll pro housle sólo, A. Piazzolla: Oblivion, A. Piazzolla: Libertango, A. Piazzolla: Ave Maria, G. Hermosa: Brehme.

Mimo předplatné KPH.

Kaple sv. M. Magdaleny.

Předprodej vstupenek začíná dne 8. 6. 2021 v pokladně KD Střelnice a na www.kultura.jh.cz od 15.00 hodin.

Uskutečnění akce závisí na aktuální situaci v souvislosti s epidemií COVID-19. Aktuální informace je možné sledovat na webu www.kultura.jh.cz a na plakátech.

Galerie

Informace o akci a jejím konání