Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách - divadlo na zámku

Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách - divadlo na zámku

Kulturní dům Střelnice přinese divákům úspěšnou divadelní komedii s názvem „Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách“. Sehrají ji členové jindřichohradecké Divadelní společnosti Jablonský 2. a 3. července v prostředí III. nádvoří jindřichohradeckého státního hradu a zámku. Páteční představení odstartuje ve 21.30 hodin, sobotní úderem 18. hodiny. Úspěšnou divadelní hru napsal herec a režisér Miroslav Hanuš podle úspěšné knihy manželů Peasových. Komedie názorným způsobem vysvětluje divákům rozdíly mezi ženami a muži. Zabývá se rozdílným způsobem myšlení obou pohlaví a také tím, že bez pochopení těchto rozdílů nemůže fungovat žádný vztah. Děj divadelní hry oživují pěvecká vystoupení mnoha postav, která hudebním doprovodem podporuje divadelní kapela Ukrutanka. O neotřelou choreografii se postarala Jana Hanušová. Své bohaté životní zkušenosti předají divákům pod režijní taktovkou Sabiny a Jiřího Langerových rozmanité postavy v podání Radky Hurych Hájkové, Ladislavy Ratajové, Adély Ratajové, Zuzany Svobodové, Martiny Valáškové, Lucie Váchové, Kláry Tiché, Vlastimila Hanuše, Pavla Körnera, Petra Urbana, Martina Charváta, Martina Peterky, Emanuela Krejcara, Michala Palaugariho a Adama Tomka. Jindřichohradečtí ochotníci předvedli divadelní hru divákům poprvé 14. února 2019 v divadelním sále kulturního domu Střelnice.

Ve výše uvedených červencových termínech se původně mělo uskutečnit divadelní představení Pavla Kohouta „Josef Švejk aneb Tak nám zabili Ferdinanda“ v nastudování divadelního souboru tradiční Jindřichohradecké činohry, kdy svůj um a zapálení spojují amatérští herci Divadelní společnosti Jablonský s profesionálními herci. Bohužel, z důvodu nemožnosti společného setkávání na společných zkouškách, nemohli místní ochotníci spolu se svými kolegy z plzeňského Divadla Josefa Kajetána Tyla hru nazkoušet.

Uvedení divadelních představení na otevřené scéně je závislé na aktuální situaci týkající šíření covidového onemocnění a aktuálních protiepidemických opatřeních. Pevně věříme, že situace bude příznivá a umožní divákům účast a setkávání na kulturních akcích.

Předprodej vstupenek začíná dne 8. 6. 2021 v pokladně KD Střelnice a na www.kultura.jh.cz od 15.00 hodin.

Aktuální informace je možné sledovat na webu www.kultura.jh.cz.

Galerie

Informace o akci a jejím konání