Komentované procházky městem „Na tom našem dvorku … hradeckém“

Komentované procházky městem „Na tom našem dvorku … hradeckém“

Město Jindřichův Hradec ve spolupráci s Fakultou managementu VŠE připravilo pro všechny zájemce o historii města nad Vajgarem další komentované procházky Jindřichova Hradce, tentokrát nazvané „Na tom našem dvorku… hradeckém“. Procházky se uskuteční v pondělí 17. 7. 2023 v 15:00 a 18:00 a v pondělí 7. 8. 2023 ve stejných časech. Sraz účastníků procházek je před Langrovým domem na náměstí Míru. Letošní procházky volně navazují na předešlé putování “Za hudebními poklady Jindřichova Hradce“ a „Od hospody k hospodě“.

Přijměte pozvání na procházky po vybraných jindřichohradeckých dvorech a dvorcích. Projdete se místy, která běžně nejsou přístupná. Nechte si vyprávět příběhy ze života jejich obyvatel, ale i z dávné historie, třeba o plánech Anny z Rožmberka nebo o životě bohatého obchodníka Melichara Hofmana. Svá tajemství poodhalí i malebná jindřichohradecká zákoutí. Zavítáte také na dvůr Fakulty managementu. Zavzpomínáme na zakladatele jihočeské archeologie nebo na tzv. kokos.

Prohlídky povedou certifikovaní průvodci Věra Kubátová a Martin Musil, spolupráci přijal proděkan Fakulty managementu Mojmír Sabolovič. Těšíme se na Vás.

Poděkování za vstřícnost a podporu patří manželům Kasperovým z Cyklopenzionu Kasper, Petrovi Köhlerovi a Blance Volfové z Hotelu Vajgar, manželům Pokorným a Sabině Langerové z Langrova domu.

Vycházet se bude od Langrova domu čp. 138 a čp.139 - náměstí Míru.

Vstupenky na procházky budou k dispozici v pokladně kulturního domu Střelnice a on-line na kultura.jh.cz.

Galerie

Informace o akci a jejím konání